Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Välj en sida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Boende, utrymmen och måltider

UTBILDNINGSCENTRALENS UTRYMMEN FÖR CIVILTJÄNSTGÖRARNA

Till utbildningscentralen hör ett flertal byggnader.

Inkvarteringsutrymmen

Utbildningscentralens inkvarteringsutrymmen finns samlade i A, B och C-husen. Det ryms 246 personer i utrymmena. Gemensamma WC:n, badrum och duschutrymmen finns i korridorerna på varje våning.

I inkvarteringsutrymmena finns gemensamma WC:n, tvättrum och duschar. Alla rum lämpar sig för allergiker. Om du har läkarintyg, kan du få ett privat rum. De kvinnliga civiltjänstgörarna har eget rum med dusch och WC.

På utbildningscentralen finns sängkläder, men övriga tillbehör skall man ta med sig. I boendeutrymmen finns gemensamma TV-rum och tjänstgörarna har tillgång till eget kök. I köket finns bl.a. mikro och kylskåp. Det finns också möjlighet att tvätta kläder med tvättmaskin. Alla civiltjänstgörare deltar i veckostädningen av rummen och de gemensamma utrymmena.

 

Respa

I A-husets första våning finns civiltjänstcentralens mottagning. Anmälan till tjänst och många praktiska ärenden sköts här. Respan är öppen 24 timmar i dygnet under veckans alla dagar. Du får mera uppgifter om respan här.

 

Föreläsningssalar och utbildningsutrymmen

Utbildningscentralen har till sitt förfogande ett auditorium och föreläsningssalarna/utbildningsutrymmena Lampola, Sikala, Talli, Kanala och Piika. I A-huset finns också en ADB-klass med 20 arbetsstationer.

Matsalen

Utbildningscentralens matsal finns i C-huset. I matsalen kan 130 personer äta samtidigt och där serveras dagligen fyra måltider (morgonmål, lunch, middag och kvällsmål). Skicka e-post till köket om du behöver specialdiet i god tid för utbildningsperioden. Meddela tidpunkten för din utbildningsperiod och ditt behov av specialdiet till siviilipalvelus.keittio@compass-group.fi. Vegetariskmat och specialdieter serveras enligt anmälan.

I B-huset finns kliniken, som har sjukmottagning dagligen 8.00 – 9.00 och 12.00 – 12.30. Övriga tider koncentrerar sig kliniken på att utföra duglighetsundersökningar. Mera uppgifter om kliniken hittar du här.

Dessutom finns vår kurator Marja-Liisa Siren och arbetshandledaren Anu Toivola i B-huset. Ingång via kliniken.

Kontoret

Utbildningsexperterna

Utbildningsteamet finns i Kontorets andra våning. Kontoret finns i byggnaden vid träskets strand.

Administration

Civiltjänstcentralens administrativa avdelning finns i Kontorets första våning.Kontoret finns i byggnaden vid träskets strand. Administrationens kundbetjäningstider är måndag – torsdag 8.00 – 16.00 och på fredag 8.00 – 14.00.

Mötesutrymmen

I Kontoret finns utbildningscentralens mötes- och representationsutrymmen. Kabinettet i C-huset fungerar också som mötesutrymme.

Bastu

Bastun ämnad för civiltjänstgörarna finns i en särskild byggnad vid stranden. I detta hus finns också en privat tvättinrättning. Bastun är varm tisdagar och torsdagar kl. 18.00 – 21.30.

Utrymmen för fritiden

I A-husets nedre våning och i Piika finns en kaffeautomat. Från automaterna på området kan man köpa olika kaffesorter, cacao och saft. Automaterna fungerar endast med mynt.

I Lastentalo finns bibliotek, pingisbord, olika spel, biljard, tidningar, television och internet. . Utrummet är öppet från måndag till torsdag kl. 13.00 – 22.30.

I C-husets nedre våning finns ett utrymme för musik, ”bändikämppä”, öppen från måndag till torsdag kl. 16.00-21.00.

Mera uppgifter om fritiden här.

Konditionssalen och motionsmöjligheter

Utbildningscentralen har egen konditionssal, vilken också utomstående får använda. Det finns fotbolls- och volleybollplaner på centralens område, dessutom finns alldeles i närheten en spånbana och en vandringsled runt Lappträsk.

Ordningsregler