Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Välj en sida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Boende, utrymmen och

måltider på Civiltjänstcentralen

Civiltjänstcentralens lokaler

Till civiltjänstcentralen hör ett flertal byggnader.

Inkvarteringsutrymmen

Civiltjänstcentralens inkvarteringsutrymmen finns samlade i A, B och C-husen. Det ryms 246 personer i utrymmena. Gemensamma WC:n, badrum och duschutrymmen finns i korridorerna på varje våning.

I inkvarteringslokalerna finns gemensamma WC:n, tvättrum och duschar. Alla rum lämpar sig för allergiker. Om du har läkarintyg, kan du få ett privat rum. De kvinnliga civiltjänstgörarna har eget rum med dusch och WC.

På utbildningscentralen finns sängkläder, men övriga tillbehör skall man ta med sig. I boendeutrymmen finns gemensamma TV-rum och tjänstgörarna har tillgång till eget kök. I köket finns bl.a. mikro och kylskåp. Det finns också möjlighet att tvätta kläder med tvättmaskin. Alla civiltjänstgörare deltar i veckostädningen av rummen och de gemensamma utrymmena.

Civiltjänstcentralens inkvarteringsutrymmen (YouTube) språk finska, ingen textning

Receptionen

I A-husets första våning finns civiltjänstcentralens mottagning. Anmälan till tjänst och många praktiska ärenden sköts här. Respan är öppen 24 timmar i dygnet under veckans alla dagar.

Att göra under fritiden

Föreläsningssalar och utbildningsutrymmen

Utbildningscentralen har till sitt förfogande ett auditorium och föreläsningssalarna/utbildningsutrymmena Lampola, Sikala, Talli, Kanala och Piika. I A-huset finns också en ADB-klass med 20 arbetsstationer.

Matsalen

Utbildningscentralens matsal finns i C-huset. I matsalen kan 130 personer äta samtidigt och där serveras dagligen fyra måltider (morgonmål, lunch, middag och kvällsmål). Skicka e-post till köket om du behöver specialkost i god tid för utbildningsperioden. Meddela tidpunkten för din närstudieperiodperiod och ditt behov av specialkost till siviilipalvelus.keittio@compass-group.fi. Vegetariskmat och specialdieter serveras enligt anmälan.

Kliniken

I B-huset finns kliniken, som har sjukmottagning dagligen 8.00 – 9.00 och 12.00 – 12.30. Övriga tider koncentrerar sig kliniken på att utföra duglighetsundersökningar.

Hälsovård under utbildningsperioden.

Kurator och arbetshandledare

Civiltjänstcentralens socialkuratorkurator Marja-Liisa Siren och arbetshandledaren Anu Toivola finns i B-huset. Ingång via kliniken.

Kontoret

Utbildningsexperterna

Utbildningsteamet finns i Kontorets andra våning. Kontoret finns i byggnaden vid träskets strand.

Administration

Civiltjänstcentralens administrativa avdelning finns i Kontorets första våning. Kontoret finns i byggnaden vid träskets strand. Administrationens kundbetjäningstider är måndag – fredag 8.00 – 16.00.

Mötesutrymmen

I Kontoret finns utbildningscentralens mötes- och representationsutrymmen.

Bastu

Bastun ämnad för civiltjänstgörarna finns i en särskild byggnad vid stranden. I byggnaden finns också en privat tvättinrättning. Bastun är varm tisdagar, torsdagar och lördagar kl. 18.00 – 21.30.

Fritidsutrymmen

Fritidslokalerna i A-husets nedre våning och Lastentalo är öppna efter lektionstid.

A-husets nedre våning

I A-husets nedre våning och i Piika finns en kaffeautomat. Från automaterna på området kan man köpa olika kaffesorter, cacao och saft. Automaterna fungerar endast med mynt.

Lastentalo

I Lastentalo finns olika spel: pingis, biljard, olika brädspel med mera. Lokalen är öppen kl. 16.00 – 22.30 de dagar centralen har undervisning.

Bändikämppä

I C-husets nedre våning finns ett utrymme för musik, ”bändikämppä”, öppen kl. 16.00-21.00 de dagar centralen har undervisning.

Att göra under fritiden

Konditionssalen och motionsmöjligheter

Civiltjänstcentralen har egen konditionssal, som också används av utomstående. Det finns fotbolls- och volleybollplaner på centralens område. Alldeles i närheten finns en spånbana och en vandringsled runt Lappträsket.

Ordningsregler