Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Välj en sida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fritid

Eftersom lektionerna för det mesta slutar klockan 16 blir det mycket fritid, med många möjligheter.

Respa (receptionen) betjänar

I A-huset finns en infopunkt som är öppen dygnet runt varje dag under hela året. Via respan kan du:

  • låna sportredskap och cykel
  • returnera böcker som du lånat från biblioteket i kyrkbyn
  • föra (och avhämta) hittegods
  • hämta din personliga post under utbildningsperioden

Internet

I inkvarterings- och fritidsutrymmen finns WLAN-nät (tillgängligt 24/7).  ADB-rummet är öppet måndag – torsdag 11.30 – 13.00, 16.30 – 22.00.

Kyrkbyn

Den vackra kyrkbyn i Lappträsk med två kyrkor finns på 3,5 km  avstånd från centralen. Förutom bank (Andelsbanken) finns det också bl.a. matbutik, järnhandel, försäkringskontor (NärTapiola) bibliotek och pizzeria. Kommunens internetsidor finns på adressen www.lapinjarvi.fi

Sport

Civiltjänstcentralens konditionssal kan du använda gratis. Du får nyckel till salen från respan. Kom ihåg att skriva ditt namn i häftet som finns i salen.

På sommaren kan man spela fotboll, badminton, korgboll och frisbeegolf. Sjön erbjuder möjligheter för simning och rodd. Vintertid kan man pröva på vinterbad. Sjökullaområdets asvalterade backiga vägar och cykelvägar kan användas till att åka skateboard eller rullskridskor. Sport-, gräs- och tennisplan finns på tre kilometersavstånd och en belyst skid/spånbana på en kilometers avstånd. Om du gillar att springa finns det bra vägar året om.

Civiltjänstcentralens idrottshallturer

Porlom idrottshall tisdagar kl 19.00 – 20.30 och torsdagar kl 17.30 – 19.00

  • anmälning på förhand (lista finns i respan). Bör finnas minst 4 anmälningar för att turen blir av.
  • start framför A-huset tisdag kl 18.30, torsdag kl 17.00, retur efter turen.
  • sportkläder och inneskor rekommenderas.

Musik

Utrymmet som finns under matsalen kan användas för musicerande ti – to 16 – 21. I utrymmet finns en del intrumment. Du kan också ta med egna intrument om du vill. Om du spelar något akustiskt intrument försöker vi i mån av möjlighet ordna ett utrymme för träning.

Andra möjligheter

Om någon ställer upp som chaufför, så kan man bekanta sig med grannstädernas kvällsliv. I Lovisas gamla stadsdelar kan man känna av småstadsidyllen. Körtiden dit är ungefär en halv timme. I Borgå och Kouvola är det livligare på kvällarna, resan räcker ca 45 minuter till dessa städer. Till Lahtis räcker det ungefär 1 timme att köra, likaså till Helsingfors.