Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Valitse sivu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vapaa-aika

TEKEMISTÄ

Koska luennot kestävät useimmiten vain klo 16 saakka, on iltaisin mukavasti vapaa-aikaa, jota voi viettää lukemattomin eri tavoin.

Respa palvelee
A-talossa sijaitseva respa on auki ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Respasta voi mm.

  • lainata urheiluvälineitä ja kesäisin pyöriä sekä avaimet ja pelastusliivit soutuveneeseen
  • palauttaa kirkonkylän kirjastosta lainaamat kirjat
  • tuoda ja hakea löytötavarat
  • hakea henkilökohtaiset postit koulutusjakson aikana


Internet

Omalle koneellesi voi hakea Wlan-tunnuksia ATK-tuesta ja respasta. Wlan on auki 24/7.  ATK-luokka on auki ma – to 11.30 – 13.00, 16.30 – 22.00.

Kirkonkylä

Lapinjärven kauniissa kirkonkylässä on ruokakauppa, rautakauppa, pankki, posti, Lähi-Tapiolan konttori, apteekki, pizzeria, kirjasto ja kaksi kirkkoa. Kirkonkylä sijaitsee 3,5 kilometrin päässä keskukselta. Kunnan internet-sivut löytyvät osoitteesta www.lapinjarvi.fi.

Urheilu
Koulutuskeskuksen kuntosalilla voi iltaisin vääntää rautaa ilman maksua. Siviilipalveluskeskuksen alueella olevan kuntosalin käyttö on velvollisille ilmaista. Saat avaimen salille respasta. Muista merkitä nimesi salilla olevaan vihkoon! Tietoa salin järjestyssäännöistä ja sen käyttövuoroista saat täältä.

Kesäisin keskuksen pihalla voi pelata mm. jalka-, sulka- ja koripalloa sekä frisbeegolfia. Viereinen järvi tarjoaa uima- ja soutumahdollisuuden kesäisin ja talvella voi pulahtaa oppituntien jälkeen vaikka avantoon virkistäytymään. Sjökullan alueen asfaltoidut mäkiset tiet ja pyörätiet mahdollistavat rullalautailun ja -luistelun.

Siviilipalveluskeskuksen liikuntasalivuorot

Salivuorot tiistaisin klo 19.00-20.30 ja torstaisin klo 17.30-19.00 Porlammin liikuntahallissa

  • Lähtö A-talon edestä tiistaina klo 18.30 ja torstaina klo 17.00,  paluu vuoron päätyttyä.
  • Ilmoitttautumiset ennakkoon Respasta löytyvään listaan. Lähtiöitä tulee olla vähintään 4, jotta vuoro toteutuu.
  • Liikuntavarustus ja sisäpelikengät suositeltavat

Yleisurheilu-, nurmi- ja tenniskenttä sijaitsevat kolmen kilometrin päässä, valaistu hiihto/pururata kilometrin etäisyydellä. Lenkkeilijöille löytyy mukavia reittejä pitkin vuotta.

Musiikki
Bändikämpässä on perussoittokamat, mutta mukaan voi ottaa myös omia soittimia. Mikäli soitat jotain akustista soitinta, varaamme sinulle mahdollisuuksien mukaan tilan harjoittelemista varten.

Muut mahdollisuudet

Jos joku uhrautuu kuskiksi, voi tutustua lähikaupunkien uneliaaseen iltaelämään. Loviisan kauniissa vanhassa kaupungissa voi nähdä pikkukaupunkitunnelmaa, ajoaika sinne on noin puoli tuntia. Porvoossa ja Kouvolassa on jo vähän enemmän vipinää, niihin ajo kestää noin 45 minuuttia. Lahdessa tunnelma on jo kaupunkimainen tunnin ajomatkan päässä ja Helsinkiinkin pääsee reilussa tunnissa.

Lapinjärvellä on upea luonto, johon pääset tutustumaan esimerkiksi seuraavien linkkien kautta:

http://www.visitlapinjarvi.com/luonto-ja-retkeily.html

https://www.lapinjarvi.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/

Lapinjärven kulttuuripolku

Ilveskallio

Alueen luontoa ja parhaita paloja esittelee myös toukokuussa järjestettävä Sisu X trail polkujuoksutapahtuma, joka järjestää myös yhteislenkkejä pitkin vuotta. Lisätietoa heidän nettisivuilta ja facebookista