Valitse sivu

Täydennyspalvelus

Täydennyspalveluskoulutus

Täydennyspalvelus voidaan suorittaa koulutuspaikoilla, jotka sijaitsevat eri paikkakunnilla ympäri Suomea.
Täydennyspalveluskoulutusta järjestetään myös Siviilipalveluskeskuksella, Lapinjärvellä.

Viiden päivän mittaisen palveluksen sisältö riippuu valitsemastasi täydennyspalveluserästä .
Kun sinut on hyväksytty täydennyspalveluserään, saat muutamaa viikkoa ennen koulutuksen alkua lisätietoa sähköpostitse koskien koulutusta ja matkalippuja.

Koulutus sisältää pääasiassa luentoja, jotka käsittelevät mm. ensiapua, aseistakieltäytymisen historiaa, konfliktien anatomian pohdintaa, öljyntorjuntaa ja liikuntaa. Joissain erissä on mahdollista suorittaa ensiapukortin lisäksi myös mm. alkusammutuskortti.

Täydennyspalvelusvelvollisella on läsnäolovelvollisuus lukujärjestykseen merkityn ohjelman mukaisesti. Ohjelma voi sisältää myös iltaopetusta. Koulutuskeskuksen alueelta saa poistua, kun luentoja ei ole.

Koulutuskeskuksella tarjotaan aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala.

Vaikka koulutuskeskuksessa tarjotaan majoitus, lähellä asuvat voivat halutessaan yöpyä myös kotona. Matkakorvauksen voi anoa vain yhdestä meno- ja yhdestä paluumatkasta.
Lisätietoja täydennyspalveluskoulutukseen matkustamisesta antavat laura.melaja(at)ely-keskus.fi ja kaisa.kurek(at)ely-keskus.fi

Jokaisesta sairaslomapäivästä on tuotava terveydenhoitajan tai lääkärin todistus.

Täydennyspalvelusta maksetaan päivärahaa 5,20 € / vrk (naiset saavat lisäksi varusrahaa 0,50 € / vrk). Tämän lisäksi maksetaan täydennyspalveluspalkkaa 62,05 €/ vrk.