Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Valitse sivu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Omasivari

OMASIVARI, Siviilipalvelusta verkossa

Siviilipalvelukseen liittyvien asioiden hoito sujuu kätevimmin Omasivari sovelluksen kautta. Kun sinut hyväksytään siviilipalvelusvelvolliseksi, siirretään tietosi siviilipalvelusrekisteriin ja näet tietosi heti myös Omasivarista. Voit sovelluksen kautta ylläpitää perustietojasi, tehdä oman erätoiveen palveluksen alkamisajankohdasta, nähdä palvelustilanteesi mukaan lukien lasketun kotiutumisen sekä ladata oman ansioluettelosi (CV). 

Kirjaudu Omasivari-palveluun

Omasivarin vahva tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen  ja pankkien kautta, ei sovelluksessa itsessään.Kirjautuminen onnistuu Suomi.fi-palvelun kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.Pankeilla on tullut muutoksia tunnistusmenetelmiin syyskuussa 2019. Osa pankeista luopuu perinteisistä tunnuslukukorteista eli turvakorteista, esim. syyskuun 2019 aikana Danske Bank sekä Nordea. Huomioithan kirjautumisen yhteydessä, että tunnistautuminen riippuu siitä, minkä pankin asiakas olet. Mikäli tunnistautumiseen tarvitaan lisätietoa, kannattaa kääntyä oman pankin puoleen uusien tunnistautumiseen liittyvien välineiden käyttöönottoon liittyen.Halutessasi voit kirjautumisen jälkeen luoda itsellesi päivittäistä käyttöä varten yksinkertaisemman tunnistamistavan käyttäjätunnuksella ja salasanalla (toiminto löytyy etusivun valikosta).

Omat tiedot

Omasivarin kautta voit hoitaa siviilipalvelukseen liittyviä asioitasi. Voit tehdä oman erätoiveen palveluksen alkamisajankohdasta. Löydät myös koulutusjaksojen alkamisajankohdat ja ajantasaisen erätilanteen Omasivarista. Sovelluksen kautta voit ylläpitää perustietojasi ja tarkistaa palvelustilanteesi, kuten käytetyt lomat sekä ennakoidun kotiuttamisajankohdan.

Omasivaria kehitettään jatkuvasti, joten myöhemmin Omasivarin kautta voit hakea myös lykkäystä ja lomiasi sekä tarkistaa päivärahojesi korotusajankohdat. 

Tietojesi päivittäminen

Omasivarin yhteystiedot tulee tarkistaa ja tarvittaessa päivittää ajan tasalle: puhelinnumerosi, sähköpostisi, osoitteesi sekä tilinumerosi. Päivärahan maksua varten tulee tilinumero olla tallennettuna Omasivariin ennen koulutusjaksoa. Voit myös ladata oman ansioluettelosi (CV) Omasivariin, jolla helpotat palveluspaikan löytymistä.

Sähköinen siviilipalvelustodistus

Sinulla on käytössäsi sähköinen siviilipalvelustodistus. Voit ladata Omasivarin kautta kuvasi todistusta varten koulutusjakson alkaessa. Siviilipalveluskeskus hyväksyy kuvan (kasvokuva edestäpäin ilman päähinettä), jonka jälkeen saat sähköisen siviilipalvelustodistuksen käyttöösi sekä koulutusjakson että työpalvelun aikaisiksi palveluspäiviksi. Sähköinen siviilipalvelustodistus käy palvelusaikana todisteena, mikäli sinun tulee matkustamista tai muita alennuksia varten todistaa siviilipalvelusvelvollisuutesi. Kun olet suorittanut siviilipalveluksen täysin palvelleena, saat tulostettua tai tallennettua itsellesi myös siviilipalvelustodistuksen Omasivarista.

Työpalvelupaikasta sopiminen

Kun sovit palveluspaikan kanssa työpalvelun suorittamisesta täytätte yhdessä sitoumuksen työpalvelun suorittamisesta sähköisessä siviilipalvelusrekisteri sivariwebissä. Palveluspaikan vastuuhenkilö hyväksyy sitoumuksen sivariwebissä ja sinä Omasivarissa. Sitoumuksen hyväksymisen voit tehdä vain tunnistautumalla vahvalla tunnisteella.

Tietojesi säilyvyys palvelusajan jälkeen

Omasivarin tiedot näkyvät sinulla myös palvelusajan jälkeen. Voit käydä tarkistamassa siviilipalvelustietosi myös myöhemmin tarvittaessa, kun palveluksesi on jo päättynyt.

OmaSivari -sivusto