Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Valitse sivu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Koulutusjakso

Siviilipalveluskeskuksessa

Koulutusjakso

Siviilipalvelus aloitetaan aina koulutusjaksolla.

Koulutusjakso järjestetään eri sisältöisissä ryhmissä.  Kullakin ryhmällä on oma lukujärjestyksensä. Ryhmillä on keskenään samoja oppiaineita (yleiset opinnot, kuten vaikkapa EA1-kurssi, aseistakieltäytymisen historia), mutta pääasiassa ryhmän omia opintoja. Ryhmien sisällöistä kerrotaan tarkemmin noin kuukausi ennen koulutusjakson alkua tulevassa infoviestissä. Alustava lukujärjestys lähetetään erän alkua edeltävällä viikolla. Lopulliset lukujärjestykset saa koulutusjakson alkaessa.

Opetus sijoittuu kaikilla ryhmillä pääsääntöisesti ajalle 9.00–16.00. Koulutusjaksolla voi olla myös iltaopetusta, ja opetus sisältää myös kirjallisia tehtäviä. Lähiopetusjaksolla on oppitunteja myös viikonloppuna ja ilta-aikaan. Etäopetus tapahtuu Teamsissa, johon osallistujat saavat ryhmäkohtaiset kutsut sekä erilliset Teams-ohjeet.

Lähiopetus

Lähiopetusjaksot Siviilipalveluskeskuksella kestävät noin viikon. Opetusta on tällöin ryhmästä riippuen myös viikonloppuna. Viikonlopun koulutuksen alle jääneet vapaapäivät siirtyvät jaksolla muuhun ajankohtaan.

Lähijaksolla majoitus on Siviilipalveluskeskuksen tiloissa 2-6 hengen huoneissa. Voit myös asua kotona mutta Siviilipalveluskeskus korvaa matkakulut vain saapumis- ja lähtöpäiviltä, muina päivinä kuljet omalla kustannuksella.

Keskuksen tilat ja ruokailu.

Lähiopetusjaksolle matkustetaan julkisilla liikennevälineillä (tilauskuljetus noutaa velvollisia Helsingistä ja Kouvolasta).  Matkustus- ja lipputilauskysely lähetetään ennen koulutusjakson alkua sähköpostitse. Omalla autolla voi tulla, mutta kustannuksia ei korvata.

Matkustaminen koulutusjakson aikana.

Opetustilanteissa toimimme voimassa olevien viranomaisohjeistusten mukaan. Käytännön harjoituksia suoritetaan asiallisesti suojattuna. Osa opetuksesta tapahtuu sään salliessa ulkona. Vuodevaatteet tulevat keskukselta – oma pyyhe mukaan. Lähijaksolla ruokailu järjestetään porrastetusti Siviilipalveluskeskuksen omassa ruokalassa (aamiainen, lounas, päivällinen) iltapala otetaan mukaan päivällisen yhteydessä. Saavu vain terveenä paikalle!

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit pääsääntöisesti itse päättää, minkä ryhmän valitset. Ryhmävalinta tehdään Omasivarissa.

Näin teet ryhmävalinnan Omasivarissa (pdf).

Esimerkkejä koulutusjakson suuntutumisvaihtoehdoista:

Opetussuunnitelma ja Siviilipalveluskeskuksen järjestyssäännöt