Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Valitse sivu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sotilasavustuksessa on 1.1.2022 alkaen 300 euron suojaosa, joka koskee velvollisen palkka- ja yrittäjätuloja. Suojaosa tarkoittaa summaa, jonka palvelusta suorittava voi ansaita kuukaudessa ilman, että se vaikuttaa sotilasavustuksen määrään. Velvollisen palkka- ja yrittäjätulojen nettomäärästä otetaan siis 1.1.2022 alkaen huomioon 300 euroa kuukaudessa ylittävä osuus sotilasavustuksen määrää laskettaessa. Suojaosan ylittävät nettotulot vähentävät avustuksen määrää nettotuloja vastaavalla summalla. Jos sotilasavustus on aiemmin hylätty tulojen vuoksi, tulee sinun itse hakea sotilasavustusta tarvittaessa uudelleen. Sotilasavustus voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukauden alusta. https://www.kela.fi/sotilasavustus-tulojen-vaikutus