Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Valitse sivu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vaikka palveluspaikka olisi kesällä jonkin aikaa kiinni, siviilipalvelusvelvolliselle ei tule automaattisesti määrätä henkilökohtaista syylomaa täksi ajaksi. HSL pidentää siviilipalvelukseen kuluvaa aikaa ja koska etuuksien maksaminen katkeaa sen ajaksi, voi aiheutua toimeentulo-ongelmia. HSL sopii vain siinä tapauksessa, että velvollinen pystyy järjestämään toimeentulonsa ja on itse halukas sitä pitämään.

Hyviä käytäntöjä kesätauon ajalle ovat esimerkiksi:

  • Tehtävien muuttaminen. Esimerkki: Rehtori, koulusihteeri tms. on paikalla osan oppilaiden loma-ajasta ja kouluavustajana työskentelevä velvollinen avustaa koulun hallinnollisessa työssä.  
  • Työpisteen vaihtaminen. Velvollinen voidaan siirtää esim. kesälomaa viettävästä koulusta vaikkapa avoinna olevaan päiväkotiin tai puistotoimeen. Mikäli uusi työpiste on saman sopimusnumeron alla, vastuuhenkilö voi tehdä siirron. Mikäli sopimusnumero on eri, vaihto täytyy tehdä Siviilipalveluskeskuksen kautta.
  • Kuntoisuuslomat ja henkilökohtaiset lomat. Kaikkia hl-päiviä ei kuitenkaan tule käyttää kesän aikana, jotta niitä jää muun palvelusajan tarpeisiin.