Valitse sivu

Täydennyspalvelus

Täydennyspalvelus Lapinjärvellä

Täydennyspalvelus suoritetaan Siviilipalveluskeskuksessa Lapinjärvellä. Viiden päivän mittainen palvelus sisältää pääasiassa luentoja, jotka vaihtelevat täydennyspalveluserän mukaan. Luennot voivat sisältää mm. ensiapua, aseistakieltäytymisen historiaa, konfliktien anatomian pohdintaa, öljyntorjuntaa ja liikuntaa. Joissain erissä on mahdollista suorittaa ensiapukortin lisäksi myös mm. alkusammutuskortti.

Täydennyspalvelusvelvollisella on läsnäolovelvollisuus lukujärjestykseen merkityn ohjelman mukaisesti. Oppitunnit pidetään klo 8.45 – 16.00. Ohjelma voi sisältää myös iltaopetusta. Perjantaina opetus päättyy klo 14.00.

Koulutuskeskuksen alueelta saa poistua, kun luentoja ei ole. Vaikka koulutuskeskuksessa tarjotaan majoitus, lähellä asuvat voivat halutessaan yöpyä myös kotona. Jokaisesta sairaslomapäivästä on tuotava terveydenhoitajan tai lääkärin todistus.

Koulutuskeskuksella tarjotaan aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala.

Täydennyspalvelusta maksetaan päivärahaa 5,20 € / vrk (naiset saavat lisäksi varusrahaa 0,50 € / vrk). Tämän lisäksi maksetaan täydennyspalveluspalkkaa 61,44 €/ vrk. 1.6.2021 lähtien täydennyspalveluspalkka on 62,05 €/vrk.