VAD FINNS DET ATT GÖRA?

Eftersom föreläsningarna oftast slutar kl. 16.00, blir det gott om fritid på kvällarna. Fritiden kan man tillbringa på många olika sätt.

Kantin

Det finns fritidsutrymmen var man kan fördriva tiden i trevligt sällskap med nya vänner. Man kan köpa (för kontanter) kaffe, te och smått tilltugg. Där finns också bibliotek, pingisbord, biljard, tidningar, television och Play Station apparater.

Receptionen betjänar

Receptionen i A-huset är öppen dygnet runt under årets alla dagar. Från receptionen kan man bl.a.:

• låna brädspel, idrottsutrustning, samt under sommaren nycklar och flytvästar till roddbåten

• returnera böcker, som är lånade från kyrkbyns bibliotek

• hämta och söka borttappade saker

• hämta sin personliga post under utbildningstiden

Internet

På området finns Wlan vars öppethållningstider är: måndag-torsdag 16.00-23.00, fredag-söndag 15.00-23.00. ADB-klassen är öppen måndag-torsdag 11.30-13.00 och 16.30-22.00.

Kyrkbyn

I Lappträsk vackra kyrkby finns två matbutiker, järnhandel, bank, post, Lokalförsäkringens kontor, apotek, ett café, två pizzerior, bibliotek och två kyrkor. Kyrkbyn är belägen ca 3,5 kilometer från civiltjänstcentralen. Du hittar kommunens internet-sidor på adressen www.lapinjarvi.fi .

Idrott

På centralens gårdsplan kan man under sommaren spela bl.a. fotboll, badminton, korgboll och frisbeegolf. Träsket bredvid centralen erbjuder möjligheter till simning och rodd på sommaren. På vintern kan du ta ett uppfriskande dopp i vaken efter utbildningstimmarna. De asfalterade och kuperade vägarna och backarna på Sjökulla-området möjliggör rullbrädes- och rullskridskoåkning.

På området finns en konditionssal. Civiltjänstgörare har rätt att använda konditionssalen gratis. Du får nyckel från receptionen. Kom ihåg att skriva ditt namn i häftet som finns i salen. Uppgifter om ordnigsregler och turer hittar du här.

Det finns reserverat saltid för innebandy i gymnastiksalen i Porlom. De som är intresserade kan fara dit och spela två gånger i veckan med samtransport onsdagar och torsdagar kl. 17.30 - 19.00. Start från A-huset kl. 17, retur efter salturen. Anmälning på förhand till receptionen. Det behövs minst 4 deltagare för att skjuts skall ordnas. Ta med lämpliga kläder och inneskor.

Friidrott-, gräs- och tennisplan finns på tre kilometers avstånd, en upplyst skid-/spånbana på en kilometers avstånd. För löpare finns trevliga rutter året om.

Musik

I ”bändikämppän” finns de vanligaste instrumenten, men du kan också ta med dig dina egna instrument. I Sikala finns ett piano. I fall du spelar något akustiskt instrument, så reserverar vi i mån av möjlighet träningsutrymmen för dig.

Övriga möjligheter

Om någon ställer upp som kusk, så kan man bekanta sig med grannstädernas kvällsliv. I Lovisas gamla stadsdelar kan man känna av småstadsidyllen. Körtiden dit är ungefär en halv timme. I Borgå och Kouvola är det livligare på kvällarna, resan räcker ca 45 minuter till dessa städer. Till Lahtis räcker det ungefär 1 timme att köra, likaså till Helsingfors.